Skrandžio mažinimas ir nėštumas. Ar tai yra suderinama?

Statistika atskleidžia, kad skrandžio mažinimo operacija dažniausiai darosi moterys, o ne vyrai. Kodėl? Atsakyti tiksliai sunku, tačiau tai galima siekti su kur kas didesniu rūpinimusi savo sveikata. Paprasčiausiai moterys dažniau lankosi pas gydytojus, daugiau dėmesio skiria savo sveikatai nei vyrai. Galbūt tai lemia ir dažnesnį šio tipo operacijų darymąsi.

Taip pat fiksuojama, kad vis daugiau operaciją renkasi jaunos moterys, kurios nori keisti gyvenimą jau šiandien. Tai džiugina, kadangi jaunesniam organizmui operacija yra lengvesnė, tai yra, jam kur kas paprasčiau susitaikyti su organizmo pokyčiais. Natūralu, kad daugeliui jaunų moterų kyla klausimas – ar po operacijos galima pastoti.

Džiugus atsakymas, kad taip. Ne tik pastoti, tačiau ir sėkmingai išnešioti kūdikį bei galiausiai jį žindyti.

Skrandžio mažinimo operacija netrukdo kalorijų ar maistinių medžiagų įsisavinimui, tad moteris tikrai gali pastoti. Dažnai numetus svorio – tai dar paprasčiau nei bandant turint viršsvorį. Galima išgirsti labai daug gražių istorijų apie tai, kaip moteris bandė daug metų pastoti ir nors gydytojų teigiama, kad ji buvo sveika, tačiau rezultato nebuvo.

Tačiau atsikračius viršsvorio tai pavyko nededant jokių papildomų pastangų ir dažniausiai tokios istorijos labai džiugina. Ir tuo pačiu įrodo, kad didelis svoris turi didelę žalą organizmui, kuriam sunku atlikti net įprastai biologiškai nulemtus procesus.

Svarbiausia ką reikia atsiminti, kad dažnai sumažinus skrandį sotumo pojūtis ateina greičiau, tad rekomenduojama sekti kiek suvalgote. Tai būtina, kad pakaktų medžiagų ir moteriai, ir vaisiui.

Reguliariai lankantis pas gydytoją bus nustatyta, ar kūdikis vystosi normaliai, ar netrūksta kokių nors vitaminų ar mineralų.

Rekomenduojama pasakyti akušeriui-ginekologui, kad Jūsų skrandis yra sumažintas. Visiškai natūralu, kad ne visi medikai daug žino apie šias operacijas, o informavimas juos paskatins domėtis plačiau ir tuo pačiu suteikti nėščiajai kuo daugiau pagalbos ir jeigu reikia – atlikti ir papildomus tyrimus.

Dauguma moterų sėkmingai pastoja ir išnešioja kūdikius be problemų, tiesiog laikydamosi kai kurių pagrindinių taisyklių:

  •         įsitikinkite, kad geriate pakankamai vandens.
  •         įsitikinkite, kad užtektinai valgote.
  •         jei reikia, vartokite gydytojo nurodytus vitaminus.
  •         kasdien vartokite šviežius vaisius ir daržoves.

Kuo daugiau dėmesio sau skirsite – tuo tiek Jūs, tiek vaisius geriau jausis ir sėkmingai beliks laukti dienos, kai galėsite laikyti naujagimį ant rankų.