Skrandžio mažinimo operacijos: kuri Jums labiausiai tiktų?

Antsvoris yra gana opi problema vis jaunesnio amžiaus žmonių tarpe, tad reikia kuo skubiau reaguoti ir kreiptis į medikus, kai pačiam keisti gyvenimo būdą yra per sunku.

Skrandžio mažinimas yra viena efektyviausiu kovų su svoriu, kai nugalėti jį kitais būdas jau yra nebeįmanoma. Operacijos daromos žmonėms, kurių KMI yra didesnis nei 40 arba didesnis nei 35, tačiau turima gretutinių ligų.

Skrandžio apylankos operacija yra itin paplitusi Vakarų pasaulyje. Operacijos tikslas yra sumažinti skrandžio dydį. Kuo tūris mažesnis – tuo mažiau maisto čia telpa, tad tuo pačiu mažiau gaunama kalorijų. Operacijos metu aplenkiama dvylikapirštė žarna ir dalis plonosios žarnos, todėl tuo pačiu trumpina ir maisto virškinimo procesą, tad dažnai sumažėja pasisavinamų kalorijų kiekis. Rezultatas – mažiau suvalgysite, mažiau svorio turėsite – geriau jausitės. Laparoskopinė skrandžio apylankos operacija – saugi, greita, efektyvi.

Skrandžio sulankstymo operacija yra skiriama mediko, kuris įvertinęs paciento būklę konstatuoja tinkamiausią gydymą. Žinoma, pirmiausia išbandomos dietos bei fizinis aktyvumas. Deja, dėl labai didelio viršsvorio kai kuriems asmenims fizinis aktyvumas yra sunkiai įgyvendinamas. Tuomet skrandžio mažinimo operacija yra pirmasis gydymo žingsnis, kurį vėliau  seka  kur kas sveikesnė gyvensena.  Operacijos metu pakeičiama skrandžio forma taip, kad jis būtų greičiau užpildomas maistu. Pacientas suvalgo mažiau, suvartoja mažesnį kiekį kalorijų ir tokiu atveju svoris krenta, stabilizuojasi.  Šis metodas efektyvus tuo, kad jis lyginant su kitomis skrandžio mažinimo operacijomis, padeda labai greitai atsikratyti viršsvorio. Operacijos metu didesnė dalis skrandžio yra suverčiama į vidų ir padaromas raumeninis vamzdelis.

Skrandžio mažinimas naudojant reguliuojamą juostą – operacija, kurios metu sumažinamas skrandžio dydis. Lyginant su kitomis skrandžio mažinimo operacijomis – tai mažiausiai invazinis skrandžio mažinimo būdas galintis padėti numesti svorio. Speciali juosta arba kitaip žiedas yra dedamas ant viršutinės skrandžio dalies. Uždėjus skrandžiui suteikiama tarsi smėlio laikrodžio formą, o viršutinė dalis, kur patenka maistas, lieka apie 100 ml talpos. Kadangi talpa nedidelė – į ją telpa mažai maisto, tad valgant greitai pajuntamas sotumo jausmas, o tuo pačiu suvartojamas nedidelis kalorijų kiekis.

Skrandžio balionas – laikina alkio sumažinimo galimybė. Pacientas praryja skrandžio balioną kapsulę, kurioje yra skystis vėliau užimantis vietą skrandyje. Procedūra užtikrina iki 4 mėnesių efektą. Žmogus nori mažiau valgyti, svoris krenta, įpročiai kinta.

Domina asmeninė konsultacija? Susisiekite.