Skrandžio rūgštingumo mažinimas natūraliais būdais

Daugelis viršsvorį turinčių žmonių skundžiasi ir skrandžio rūgštingumo problemomis. Išties, didelis svoris ir skrandžio rūgštingumas turi labai dideles sąsajas, kadangi tiek vieną, tiek kitą problemą iššaukia netinkama mityba. Visgi, kaip ir beveik su bet kokiomis ligomis – kovoti su skrandžio problemomis galima natūraliais metodais. Išbandyti patarimai – vertingi, tačiau tai –  tik pagalbininkai, tačiau jeigu turite GERL problemų – būtina kreiptis į specialistą.

  • Meniu pakoregavimas

Žinoma, nepadės net ir vaistai, jeigu kasdien valgysite maistą, kuris iššaukia rūgštingumą. Taigi, nusprendus koreguoti savo gyvenimą – pirmiausia riekia keisti meniu.

Kaip?

Atsisakyti kelių dalykų ir tuo pačiu keliais produktais papildyti kasdieninį meniu.

Kuo mažiau riebaus maisto, mažinti citrusinių vaisių kiekius, taip pat, vengti alkoholio, cigarečių kadangi net ir jos veikia mūsų skranduką. Rekomenduojame valgyti kuo daugiau garinto, o ne kepto maisto, taip pat, kuo daugiau skaidulinio maisto, labai rekomenduojamos daržovės ir žuvis. Kitaip tariant, rekomenduojama įprasta mityba, kuri siūloma ir tiems, kurie meta svorį arba paprasčiausiai nori kuo geriau jaustis.

  • Valgymas reguliariai

Lygiai taip pat kaip ir siekiant palaikyti grakščias kūno linijas rekomenduojamas reguliarus valgymas, taip pat ir kovojantiems su padidėjusiu rūgštingumu labai svarbu valgyti kas keletą valandų. Daugelis yra girdėjęs apie protarpinius badavimus apie įvairias nevalgymo valandas, tačiau nepamirškite, kad jeigu Jus kankina skrandžio problemos – toks badavimas yra labai nerekomenduojamas.

  • Streso įtaka

Seniai rodyta, kad skrandžio problemos ir stresas turi labai artimą ryšį. Žinoma, lengva pasakyti, kad norėdami sumažinti skandžio problemas turite mažiau stresuoti. Jeigu nepavyksta, tokiu atveju bent jau siūlome rasti Jums labiausiai tinkamą atsipalaidavimo būdą, kuris padės nusiraminti ir galbūt tai pagerins Jūsų virškinimo problemas.

  • Kontrastingas maistas

Venkite kontrastingo maisto, kuris yra labai šaltas arba labai karštas. Geriausias pasirinkimas –  vos šiltas, o šiltesnėmis dienomis galima pasirinkti net ir vėsų maistą. Pikiai tiks vaisiais. Tačiau kai kurie žmonės skundžiasi, kad tam ir vaisiais padidina rūgštingumo skausmus. Taip dažnai kalbama apie bananus. Taigi, nevalgykite to, kas rekomenduojama, jeigu Jums tai nėra tinkamas pasirinkimas.

  • Gerkite daugiau vandens

Apie vandens gėrimą net nebėra prasmė šnekėti, kadangi visi puikiai žino, kad dažnesnis vandens gėrimas visada yra į naudą. Šiuo atveju siūlome nepamiršti, kad turintiems problemų su skrandžiu vandens gėrimas yra ypač rekomenduojamas.

  • Pankolio privalumai

Siūlome į savo kasdieninę mitybą įtraukti pankolio arbatą arba pankolio sėklas, kuriomis galima garinti patiekalus. Paprasčiausiai jos gerina virškinimą ir yra labai naudingos Jūsų organizmui. Tai viena iš smulkmenų, kuri gali pagerinti Jūsų savijautą.

  • Pienas

Daugelis teigia, kad pienas gali sumažinti rūgštingumą. Taigi, rekomenduojame išbandyti jo gėrimą, kai jaučiate skausmus. Tiesa, jeigu nepadėjo – tokiu atveju toliau nepraktikuokite, kadangi, kaip jau minėjome, kas tinka vienam – nebūtinai tinka kitam.

  • Žalingi įpročiai

Alkoholis, rūkymas ir traškučiai – kirvis Jūsų skrandžiui. Ne tik tokiu atveju, kai padidėjęs rūgštingumas. Tuo pačiu šie neigiami įpročiai gali sukelti opaligę ir iššaukti reguliarus skrandžio skausmus. Griebkitės ne vaistų, tačiau naikinkite netinamus įpročius.

  • Kava ir juoda arbata

Taip pat nepamirškite, kad kava ir juoda, žalia arbata taip pat nėra labai draugiškos Jūsų skrandžiui. Štai todėl siūlome rinktis švelnesniais versijas, pavyzdžiui, puikus pasirinkimas yra žolelių arbata. Tuo tarpu kavos geriausia visai vengti arba sumažinti kiek tik tai yra įmanoma.

  • Sriuba

Savo kasdieninę mitybą siūlome papildyti sriuba, kadangi tai labai skrandžio rūgštingumo problemomis besiskundžiantiems asmenims tinkamas maistas.

Šie patarimai padės sumažinti simptomus, tačiau nepamirškite, kad svarbiausia – gydytis, o ne paslėpti problemas.