6 pagrindinės riebalų deginimo taisyklės

Siekiantiems sumažinti riebalinį kūno kiekį reikalingas kalorijų deficitas. Jokiu būdu nerekomenduojame valgyti mažai, badauti, kadangi kalorijų deficitas puikiai išgaunamas fiziškai būnant aktyvesniu, juolab, tvarkingai skaičiuojant kalorijas.

Turbūt net neverta kalbėti apie subalansuotos mitybos naudą, kadangi visi puikiai žino, kad tai būtina kiekvieno sveiko organizmo esmė.  Natūralu, kad dažniausiai maitintis sveikiau paskatina matomi rezultatai. Taigi, Jūsų dėmesiui nurodysime 6 patarimus, kurie padės sveikiau maitintis, greičiau pamatyti norimus rezultatus ir tuo pačiu išmokys ne laikytis dietos, tačiau gyventi sveikiau.

  • Kalorijų deginimo matematika

Minėtasis kalorijų deficitas yra būtinas. kitu atveju svoris laikysis arba didės. Geriausias būdas palaikyti deficitą yra skaičiuoti kalorijas. Tam šiuo metu yra sukurta labai daug mobiliųjų programėlių, kurios labai supaprastina skaičiavimą ir padeda paprasčiau pamatyti – kiek suvartojate kalorijų per parą. Dažnas nustemba. Atrodo, kad nieko nevalgo, tačiau suvartojamų kalorijų skaičius yra labai didelis.

  • Mažinkite angliavandenius

Daugelio žmonių siaubas angliavandeniai linksniuojami kaip blogų mitybos įpročių ir tuo pačiu didelio svorio priežastis. Taip, visi mėgstame traškučius bei pyragaičius, visi mėgsta miltinius patiekalus. Deja, būtent šie dažnai skaniausi patiekalai ir augina riebalinę masę. Taigi, kuo daugiau baltyminio maisto ir kuo mažiau nenaudingų angliavandenių. Žinoma, sveikieji angliavandeniai, kurie yra lėtai virškinami – būtini.

  • Baltymų suvartojimas

Sumažinus angliavandenių kiekį reikia pradėti galvoti apie baltyminį maistą. Tai tikrai nėra tik mėsa. Pasirinkimas labai platus. Daug platesnis nei galėjote pagalvoti. Pavyzdžiui, pieno produktai, taip pat, kiaušiniai, riešutai, soja bei daugelis kitų, kurie Jums padės pasigaminti nuostabaus skonio patiekalus. Jeigu jau niekaip nepavyksta nustoti valgyti maisto turinčio greitų angliavandenių – tokiu atveju būtent jį siūlome suvartoti pirmoje dienos pusėje, o baltyminį meistrą – antroje.

  • Dažnas valgymo ritualas

Nors dažnas valgymo ritualas buvo sukurtas sportininkams, kurie stengiasi per dieną suvartoti kuo daugiau baltyminio maisto, tačiau išties ši praktika labai puikiai pasiteisina ir tiesiog sveikai gyventi norintiems žmonėms. Paprasčiausiai reguliariai ir gana dažnai valgydami išvengsite organizmo badavimo. To įtakoje kiekvieną kartą prisėdus prie stalo nesinorės suvalgyti visko, ką mato akys. Nelaukite, kol pasijausite alkanas. Kur kas geriau reguliariai papildyti savo skrandžio turinį.

  • Valgykite po treniruotės

Jeigu sportuojate, tokiu atveju būtinas valgymas po treniruotės. Daugeliui kyla klausimas – geriau prieš ar po. Skaičiuojant kalorijas puikiai pasiteisina abu variantai. Svarbiausia atsiminti, kad tiek prieš, tiek po treniruotės taip pat turi dominuoti baltyminis maistas. Ne tik tokiu atveju, kai auginate riebalus, tačiau ir tada, kai norisi džiaugtis tvirtu ir puikiai atrodančiu kūnu.

  • Gerkite daug vandens

Dar viena labai sena ir visiems labai puikiai žinoma taisyklė, kurią daugelis labai sunkiai įgyvendina. Klaida – vietoje vandens gerti tokius skysčius, kaip kad kava arba limonadai. Jie toli gražu nepadės pasiekti tokio rezultato, koks yra tikimasi. Priešingai, celiulitas augs, o toks gėrimas kaip kava kaip tik iš kūno išvaro visus skysčiu ir tuo pačiu visas kitas reikalauja medžiagas. Taigi, vandens gėrimas turi būti ritualas, jį reikia daryti reguliariai kas porą valandų per dieną. Tokiu atveju jausitės puikiai.

Visos šios taisyklės yra labai akivaizdus ir gana paprastos, tačiau net ir šiais laikais dalis žmonių vis dar nemoka arba nenori jomis naudotis. Pagalvokite, galbūt tai Jūsų kelias į kur kas laimingesnį bei sveikesnį gyvenimą. Kodėl gi ne?