9 mitybos patarimai: ne stebuklas, tačiau darbas su savimi

Rašau labai daug straipsnių, kuriuose dalinuosi mitybos patarimais. Kodėl jų tiek ir kodėl patarimai yra tokie skirtingi? Nes yra labai daug būdų geriau susidraugauti su maistu, su savo kūno poreikiais ir kuo daugiau skirtingų variantų aptarsiu, tuo, esu tikras, pasiūlysiu Jums labiausiai tinkamą.

Dažniausiai reikia laiko, tenka išbandyti skirtingus metodus, kol pavyksta rasti Jums tinkamą. Tačiau skirti tą laiką ir tuo pačiu eksperimentuoti dažniausiai verta, nes visa tai veda link geresnio ir sveikesnio gyvenimo.

Taigi, dar 9 patarimai, kurie gali tapti puikia pradžia Jūsų naujo gyvenimo link.

  1.     Rytas ir stiklinė šilto vandens.

Turbūt ne kartą teko girdėti patarimą, jog rytą verta pradėti nuo stiklinės šilto vandens. Taip, būtent šilto, kurį galima pagardinti citrina arba medumi. Tai suaktyvina medžiagų apykaitą, paruošia organizmą pusryčiams, kurie turi būti lengvi, tačiau sotūs.

  1.     Sauja žalių salotų.

Kalbant apie daržoves negalime apsiriboti tik salotomis, tačiau šios visiškai nekaloringos žalumos yra labai naudingos mūsų kūnui. Jeigu tik pavyks – kasdien suvalgykite bent jau po kelis lapelius salotų. Nepajusite skonio, tačiau organizmas liks labai dėkingas vitaminų bomba, kurią gaus.

  1.     Reguliarus valgymas.

Viena didžiausių problemų, kuri trukdo tikslingai mesti svorį – nereguliarus valgymas. Žinoma, nereikia labai griežtai sekti valgymų valandų intervalais. Tačiau bent jau preliminarus dienos grafikas – tikrai labai naudingas.

  1.     Datulės vietoje deserto.

Daugelis pavalgęs sočius pietus taip pat nori palepinti savo organizmą kažkuo saldžiu. Tokiu atveju vietoje bandelių bei sausainių siūlau lepintis keliomis datulėmis. Ne taip kaloringa, tikrai saldu ir sveika.

  1.     Namuose laikyk tik sveikus užkandžius.

Labai dažnai daugelis užkandžiauja tik dėl to, kad po akimis mato skanukus, kurie vilioja. Kaip geriausia atprasti nuo užkandžiavimo arba tai daryti tik mėgautis sveiku maistu? Geriausia namuose apskritai neturėti užkandžių. Akių „nebado“ ir nesinori, tiesa?

  1.     Maisto dienoraščio rašymas.

Daugeliui atrodo, kad valgo labai mažai, tačiau svoris vien tiek auga. Tokiu atveju geriausia vesti suvartojamo maisto dienoraščius, kurie padeda ne tik paprasčiau skaičiuoti kalorijas, tačiau ir matyti – kaip organizmas reaguoja į tam tikrus produktus. Užtenka vos trijų savaičių, kad būtu gana aiškiai matomos tendencijos.

  1.     Vandens gėrimas.

Savo straipsniuose labai dažnai kartoju, kad vandens gėrimas turi būti įprotis. Nebūtinai gerti labai daug, dažniausiai užtenka poros litrų per parą. Tačiau viskas priklauso nuo Jūsų fizinio aktyvumo bei kūno masės svorio. Svarbiausia prisitaikyti prie organizmo poreikių ir duoti jam tai, ko reikia tinkamam funkcionavimui.

  1.     Nebijokite riebalų.

Kai kurie stengiasi maitintis taip „sveikai“, tiksliau taip dietiškai, kad iš savo kasdieninio raciono išbraukia riebalus. O tai yra labai blogai, kadangi pastarieji žmogaus organizmui yra būtini. Galiausiai riebalai padeda geriau įsisavinti vitaminus A, D, E ir K, kurie būtini sklandžiai organizmo veiklai.

  1.     Maisto įvairovė

Galiausiai reikia rinktis įvairių maistą, kadangi tokiu atveju laimingas bus ne tik kūnas, kuris gaus visas reikalingas medžiagas, vitaminus ir mineralus, tačiau taip pat ir skrandis, kadangi jo bei skonio receptorių poreikiai bus patenkinti. O tai dažniausiai yra laimingos žmogaus sąlyga.