Kiek žingsnių rekomenduojama nueiti per dieną?

Vaikščiojimas yra viena sveikiausių fizinio aktyvumo formų. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie supranta, kad judėti reikia, tačiau aktyvi fizinė veikla – nepatinka, per sunki ir panašiai. Net ir patys mažiausi atstumai – nauda Jūsų kūnui, tad žingsniuokite kasdien ir organizmas Jums padėkos.

Visuomenėje daugelis žmonių tikrai yra girdėję apie stebuklingus 10 000 žingsnių per parą, kurie gali padėti išlikti sveiku. Iš kur šis skaičius? Iš reklamos. Tiesiog vienas prekinis vardas bandydamas išpopuliarinti savo gaminį pradėjo akcentuoti, kad vos 10 000 žingsnių per parą gali padaryti stebuklus. Žinoma, niekas neteigia, kad šis skaičius yra blogas. Geras. Kuo daugiau, dažniausia, tuo geriau. Nors ne visada, tačiau 10 000  – tikrai ne per daug.

Žinoma, taip pat reikia suprasti, kad visų žmonių fizinis pajėgumas kinta, tad tai, kas vienam atrodo įprasta arba net mažai  – kitam, gali būti labai didelis darbas. Galiausiai, nors ir sveikatos specialistai dažniausiai siūlo judėti kasdien, tačiau ir čia – svarbu saikas, kadangi galime sukelti savo kūnui daugiau žalos nežinodami kas ir kaip, galiausiai, nesilaikydami rekomendacijų.

Dažniausiai pateikiama rekomendacija yra judėti per parą bent jau valandą laiko. Tai dažniausiai apie 6 000 žingsnių. Jeigu norite mesti svorį – dažniausiai siūloma nueiti po 15 000 žingsnių, tačiau ir čia yra tam tikrų niuansų, kuriuos reikia įvertinti prieš skubiai keičiant savo kasdieninį režimą.

Pirmiausia reikia suprasti – kaip ėjimas yra naudingas Jūsų kūnui. Dažniausiai žinojimas skatina judėti kur kas daugiau. Pirmiausia – treniruojami, tad tuo pačiu ir stiprinami kojų raumenys. Taip pat – visas kūnas, kadangi juda ir rankos, net kaklas, kuris šiais laikais labai dažnai pavargęs nuo sėdimo darbo. Atliekant bet kokį judesį Jūsų stuburo pozicija kinta, tvirtėja, o tai labai svarbu kiekvienam žmogui. Ypač tiems, kurie skundžiasi dažnais nugaros skausmais.

Žinoma, greta kūno gerinimo taip pat turiu paminėti, kad vaikščiojimas taip pat reikalingas ir labai naudingas žmogaus psichikai. Jis padeda nugalėti stresą, atsipalaiduoti, pamiršti sunkias dienas. Dažnai vaikščioti siūloma tiems asmenims, kurie jaučiasi vieniši arba kurie kovoja su žalingais įpročiais. Jeigu metate rūkyti, tačiau šiuo metu labai norisi į rankas imti cigaretę – eikite pasivaikščioti. Kol grįšite namo – noras jau bus praėjęs.

 Akivaizdu, kad judėti – gerai. Tačiau reikia ne tik judėti, tačiau taip pat ir žinoti – kaip judėti. Pirmiausia reikia geros avalynės. Žinoma, einame kasdien, tačiau įprastam ėjimui dažniausiai nereikia ypatingų batų. Tačiau jeigu planuojate eiti kelis kilometrus, ypač – dideliu greičiu, labai Jums siūlau rinktis avalynę su kulniuku, žinoma, geriausia – sportinius kedus. Jie yra skirti bėgimui, tad tiks ir ėjimui. Svarbiausia, kad su tokia avalyne dažniausiai koja kur kas mažiau pavargsta, tad pavyks nueiti ilgesnius atstumus.

Jeigu norite daugiau judėti, tačiau labai sunku pradėti – labai siūlau ėjimo metu klausytis muzikos. Tai turėtų padėti ne tik kur kas geriau jaustis, atsipalaiduoti, tačiau tikėtina, kad pradėsite eiti pagal ritmą, tad tai dažniausiai reiškia greitesnį ėjimą, o tai naudinga Jūsų širdžiai. Taip pat kai kuriems patinka eiti su kompanija, kadangi dažniausiai užsišnekant nematoma – koks ilgas atstumas buvo nueitas.

Taigi – kiek žingsnių per parą reikia nueiti? Kuo daugiau pagal savo kūno galimybes.