Diana apie skrandžio mažinimo operaciją: „Ryžtis operuotis paskatino nuolatinės dietos ir vis grįžtantis svoris“

Vis labiau populiarėjančios skrandžio mažinimo operacijos yra ne tik puikus būdas pagražinti kūno linijas, tačiau ir išspręsti ilgą laiką kankinusias sveikatos problemas.  Juolab, kaip teigia chirurgas Nerijus Kaselis, pasiekus tam tikrą svorio ribą nei dietos, nei sportas nepadės numesti svorio ir skrandžio mažinimo operacija tampa ne tik geriausia, tačiau net ir vienintele galimybe.

Viena jo pacienčių išdrįsusi pakeisti savo gyvenimą yra Diana, kuri šiandien šypsosi: „Visada buvau stambi, tačiau operacijai ryžtis nusprendžiau dėl sveikatos problemų“.

Kodėl žmonėms auga svoris?

Vieni teigia, kad jie nieko nevalgo, tačiau svoris auga. Kiti prideda, kad užtenka pauostyti šokolado, kad užaugtų kilogramas. Treti kaltina blogus genus, o ketvirti argumentuoja, kad šiais laikais maistas toks prastas, kad net ir valgydami morkas auginame riebalus. Nuomonių daug ir kiekvienoje yra šiek tiek tiesos. Lygiai taip pat – šiek tiek ir melo, kadangi svoris auga dėl kalorijų pertekliaus ir jeigu žmogus suvalgo daugiau nei organizmui reikia – svoris auga. Žinoma, didelio alkio poreikiui priežasčių yra labai daug ir labai įvairių. Pradedant fizinės sveikatos problemomis ir baigiant psichologinėmis, tad svorio augimui didelę įtaką daro aplinką, kurioje mes sukamės kiekvieną dieną ir kai svoris pasiekia tokią ribą, kai gyventi tampa sunku – svarbiausia kuo greičiau imtis priemonių, kurios padeda svorį suvaldyti.

Svorio mažinimo galimybės

Daugelis pirmiausia išbando dietas. O šiuo metu yra labai daug ir labai įvairių: nuo paprastesnių, kaip kad keto dieta, iki labai drastiškų, kaip kad grikių arba 500 kalorijų dieta. Daug dietų išbandžiusi Diana tikina, kad po visų jų svoris visada sugrįždavo. Ir nors ji visada buvusi apvalių formų, labiausiai pradėjo trukdyti sveikatos problemos.

O ir dietos nepadėjo sumažinti apimčių, kadangi kilogramai sugrįždavo. Ir grįždavo jų kur kas daugiau nei pavyko prarasti. Toks procesas yra visiškai normalus ir dietologų dažnai  kartojamas. Kuomet pradėsime į dieną suvartoti labai mažą kalorijų skaičių – organizmas pradės kaupti atsargas ir ilgainiui to nedidelio kalorijų skaičiui užteks pagrindiniams kūno poreikiams patenkinti. Tokiu atveju nustojus laikytis dietos ir vėl pradėjus maitintis normaliai – kiekvienas kąsnis virs riebalais ir sugrįžti į įprastą mitybą taps labai sunku. Tai puikiai iliustruoja ir Dianos atvejis.

Dianos gyvenimo pokyčiai

Nors Dianai operacija buvo atlikta tik prieš du mėnesius ir praėjo trumpas laiko tarpas – puikiai pastebimi ne tik svorio pokyčiai, tačiau ir iš moters sklindantis pozityvumas bei gera nuotaika: „Pasirinkau operuotis pas Nerijų, kadangi skaičiau apie jį gerus atsiliepimus, o kadangi dirba Klaipėdoje – man tai buvo patogu. Nuvažiavus labai maloniai paaiškino visą operacijos eigą, ką reikės valgyti po operacijos, kokia bus mano savijauta. Ir nors buvo žmonių, kurie bandė atkalbėti nuo operacijos, tačiau esu toks žmogus, kuris gauna ko nori. Ir šiuo metu esu laiminga, kad pasiryžau operacijai“. Pacientė tikina, kad operacijos kaina, palyginus su nauda – minimali, kadangi nemažai teko investuoti į pokyčių neatnešusias dietas bei procedūras.

Dianai buvo atlikta skrandžio apylankos operacija.  Operacijos metu sumažinamas skrandžio tūris apie 70 procentų. Kadangi pacientas suvalgo mažiau, greičiau pajaučia sotumo jausmą, pilnumą – svoris sėkmingai krenta be jokių pastangų. Tai greitas būdas atsikratyti per didelio svorio.

Gyvenimas gali pasikeisti šiandien.

Svarbiausia – ryžtis.