Gydytojas Nerijus Kaselis: “Kiekvienas pacientas – asmenybė“

Visi nori būti sveiki, tačiau ne visi deda užtektinai pastangų, kad tokie būtų. Jeigu paklaustumėte, koks yra sveikatos receptas – daugelis gydytojų atsakytų, kad sveika mityba, fizinis aktyvumas bei pozityvios mintys.

Su tuo sutinka ir gydytojas Nerijus Kaselis, kuris jau daugelį metų operuoja pacientus, sprendžia ne estetines, tačiau sveikatos problemas. Tiesa, išsprendus sveikatos problemas – dažnai jos daro įtaką ir estetinėms, žmogus jaučiasi gražesnis, yra laimingesnis.

Elenos istorija – kaip jautrus filmas

Savo pažinties akimirkomis su gydytoju Nerijumi pasidalinti pasiryžo jo pacientė Elena. Tiksliau, jos dukra Ilona, kuri nuoširdžiai dėkoja gydytojui išgelbėjusiam jos mamai gyvybę. Elenai buvo diagnozuota II tipo strigusi paraezofaginė išvarža, taip pat, trečdalis skrandžio buvo palindęs po širdimi. Trauminės išvaržos rezultatas – diafragminiai defektai, kurie gali daryti įtaką kepenų pateikimui į krūtinės ląstą, pakeisti storosios žarnos struktūrą, atsiranda ir kitos problemos. Taigi, ši liga ne tik apsunkina paciento gyvenimą, tačiau gali kainuoti žmogaus gyvybę.

Greitas problemos sprendimas

Ilona teigia, kad gydytoją Nerijų Kaselį jai rekomendavo vienas Šiaulių miesto gastroenterologas, kuris nurodė, kad N. Kaselis – geriausia pagalba, kurios gali sulaukti Ilonos mama. Pacientės operatyviai iš Radviliškio atvyko į Klaipėdą ir po apžiūros sulaukė rezultatų, jog situacija labai rizikinga, tad būtinas greitas gydymas. Kadangi Elena jautėsi labai blogai, tris savaites intensyviai vėmė ir tiesiog nyko akyse – buvo būtina greita reakcija, tad operacija atlikta skubiai. Kaip teikia Elenos dukra Ilona: “Stebuklas įvyko. Operacija pavyko”.

Kiekvienas pacientas – tarsi šeimos narys

Gydytojas Nerijus Kaselis kalbėdamas apie šią situaciją prideda, jog kiekvienas jo pacientas jam yra tarsi šeimos narys, kuriam norisi suteikti ne tik pačią geriausią pagalbą, tačiau į problemą reaguoti kuo greičiau, kadangi segantys pacientai visada pakliūva į rizikingą zoną. “Jeigu pacientai mums nebus svarbūs, jeigu į juos nežiūrėsime kaip į individualias asmenybes, kurios nori ne tik gyventi, tačiau gyventi sveikai ir laimingai – negalėsime jiems suteikti tokios pagalbos, kokios jiems reikia. Man atrodo, kad svarbiausia yra žmogiškumas ir tas žmogiškas noras padėti žmogui, suteikti jam galimybę gyventi ir svarbiausia – gyventi kokybiškai”.

Nors Elenos mamai jau 71-ieri metai ir reikės šiek tiek laiko, kol ji vėl pilnai atostogos ant kojų, tačiau chirurgo vertinimu – sėkmė jos pusėje.

Ilona: “Gydytojas iš didžiosios raidės,kuris išgelbėjo mamai gyvybę”

Gydytojas Nerijus kiekvieną dieną susiduria su iššūkiais, kurie reikalauja pastangų, tačiau labiausiai džiugina ne asmeninis pasitenkinimas, kuomet pacientas ištraukiama iš mirties nagų, tačiau jo bei jo artimųjų žodžiai, padėkos, kurios tik įrodo, kad kasdieninis chirurgo darbas yra svarbus ir visuomenė vertina tai. Kaip teikia Ilona: “Būsiu dėkinga visą gyvenimą. Dar nesu sutikusi tokių profesionalų. Gydytoją rekomenduoju 100% visiems kam prireiktų pagalbos. Tai gydytojas, kuris niekada nenuvils”.

 

 

Elena, buvo malonu Jus pažinti, tačiau tikimės, kad daugiau vizitų nebeprireiks.