Maisto derinimas – stebuklas, kuris padės geriau jaustis

Maisto derinimas dažnai pavadinamas pačia paprasčiausia dieta, kuri gali padėti ne tik numesti svorio, tačiau ir geriau jaustis. Tiesa, nežinau, ar derinimą galima vadinti dieta, kadangi išmokus tinkamai maitintis tai turi tapti Jūsų gyvenimo dalimi. Ir ne tik todėl, kad specialiai valgysite tam tikrus produktus. Ilgainiui tai natūraliai tampa gyvenimo dalimi, kadangi tinkamai maitintis žmogus kur kas geriau jaučiasi, turi daugiau energijos. Natūralu, kad daugelis to nori ir prie to pripranta.

Maisto derinimo nauda

Išmokus tinkamai derinti maistą Jūs:

Išvengsite besikaupiančių dujų.

Nemalonių virškinimo problemų.

Jausitės geriau, turėsite daugiau energijos.

Maistas greičiau virškinamas, pilvas nebus išsipūtęs bei sunkus.

Išvengiama rėmens gaužimo.

Pavyks numesti nereikalingų kilogramų.

Dingsta nemalonus burnos kvapas.

Iš organizmo pašalinami nereikalingi skysčiai, šlakai.

 

Kol vieni geria įvairias arbatas, kurios padeda lieknėti ir valo žarnyną nuo toksinų, tuo tarpu kiti stengiasi maitintis taip, kaip sutvertas žmogus. Anksčiau niekas taip nemaišė maisto, kaip yra maišoma dabar. Dažniausiai mėsa buvo valgoma su daržovėmis, duona – viena. Šiuo metu daugelis vienoje lėkštėje sumaišo daugiau nei kelis skirtingus maisto produktus, o mėsa ir bulvės daugeliui yra įprastas pasirinkimas.

 

Maisto produktų tipai

Kasdien valgomą maistą galima suskirstyti į tris kategorijas:

  1. Krakmolingas maistas.

Tai yra:

Angliavandeniai: makaronai, bulvių patiekalai, duona ir t.t.

Miltiniai gaminiai: sausainiai, tortai ir bandelės.

Džiovinti maisto produktai: razinos, datulės ir t.t.

Vaisiai: obuoliai, bananai, apelsinai…

Dirbtiniai saldikliai: cukrus, klevų sirupas ir t.t.

  1. Neutralūs maisto produktai.

Tai yra:

Daržovės, kurios auga Lietuvos daržuose ir yra atvežtinės: baklažanai, kopūstai, brokoliai, briuselio kopūstas, špinatai ir kt.

Salotinio tipo daržovės (dažniausiai žalios spalvos): avokadai, krapai, petražolės, agurkai, pomidorai, ridikliai ir kt.

Riebalinis produktas: alyvuogių aliejus, grietinė ir t.t.

  1. Baltyminio tipo maistas.

Tai yra:

Pieno produktai: jugurtas, pieno produktai, sūris ir t.t.

Augalinio tipo baltymai: sojos pupelės, tofu ir t.t.

Vėžiagyviai: krabas, midijos, krevetės ir t.t.

Žuvies produktai: lašiša, skumbrė, upėtakis ir t.t.

Mėsa: kiauliena, elniena, vištiena ir t.t.

 

Rekomenduojamos maisto kombinacijos

 

TINKAMI DERINIAI

Daržovės + kitos daržovės.

Daržovės + krakmolas.

Daržovės + baltymai.

Daržovės + riebalai.

Vaisiai + vaisiai (to paties rūgštumo lygio).

 

NETINKAMI DERINIAI

Baltymai + krakmolas.

Baltymai + cukrus.

Baltymai + rūgštūs vaisiai.

Daržovės + vaisiai.

Daržovės + cukrus.

Riebalai + krakmolas.

Riebalai + baltymai.

Krakmolas + vaisiai.

Vaisiai + cukrus.

 

Viskas kur kas paprasčiau nei galėjote pagalvoti? Tikrai taip. Svarbiausia kiekvieną kartą valgant įvertinti – kokiam tipui maisto produktas bus priskirtas. Taigi, ryte labai puikiai tinka viena avižinė košė, pietums – vištiena su daržovėmis, o vakarinei – kiaušiniai su daržovėmis. Skanus, sveika ir tikrai padės geriau jaustis!

Išbandėte maisto derinimą? Komentaruose pasidalinkite patirtimi ir pojūčiais!