Skrandžio mažinimas: mitai ir faktai

Jeigu esate nutukęs – siūlome daugiau pasidomėti skrandžio mažinimo operacijomis, kurios jau ne vienerius metus sėkmingai daromos Lietuvoje. Anksčiau karaliavęs skrandžio žiedas šiuo metu dedamas gana retai, kadangi atsirado inovatyvesnės operacijos, kurios padeda pasiekti kur kas geresnių rezultatų. Pavyzdžiui, skandžio apylanka arba rezekcija, kurią atlikus pacientas gali numesti net iki 70-ies savo kūno svorio. Skamba mistiškai? Ačiū medicinai, kuri suteikia galimybę nutukusiems žmonėms vėl gyventi įprasta gyvenimą.

Tiesa, būdama gana populiari operacija yra apipinta įvairiais mitais, kurie kartais trukdo suvokti, ar tai tikrai yra geras pasirinkimas. Aptarsime dažniausiai pasitaikančius mitus.

  • Po operacijos bus galima valgyti tik košes.

Tai bene pats gajausias mitas, kurį geriausiai paneigti gali tie, kuriems buvo atlikta operacija. Žinoma, kelias savaites po operacijos košės tikrai taps Jūsų kasdieninis palydovas, tačiau paskui galėsite valgyti ir mėsos gaminius, ir bulves. Svarbiausia, kad kiekiai bus mažesni, skrandis greičiau prisipildys, svoris kris, o jūs jausitės sotūs.

  • Operacija atliekama visiems, kurie to nori.

Skrandžio mažinimo operacija atliekama asmenims, kurių KMI yra didesnis nei 35. Tiesa, pirmiausia chirurgai pasikalba su pacientu, išsiaiškina, kokios galimos svorio augimo priežastys. Kai kuriuos žmones kankina emocinis valgymas. Tokiu atveju pirmiausia siūloma apsilankyti pas psichologą, o tik paskui kreiptis dėl operacijos.

  • Tai – rizikinga operacija.

Skrandžio apylankos bei rezekcijos operacijos yra nerizikingos. Kaip juokauja daugelis gydytojų – net mažiau rizikingos nei daugelis dietų, kurias kartais išbando viršsvorį turintys žmonės.

  • Pasireiškia dažni šalutiniai poveikiai.

Operacijos metu naudojamos pažangiausios priemonės, kurios užtikrina, kad apylanka arba rezekcija bus atlikta tvarkingai, be jokių komplikacijų. Kaip teigia gyd. Nerijus Kaselis – komplikacijos operacijos metu arba po jos pasitaiko ypač retai.

  • Po atliktos operacijos negalima gimdyti.

Gana gajus mitas, kuris visiškai neturi jokio loginio paaiškinimo. Jaunos moterys neturi bijoti operuotis, kadangi tai nedaro jokios įtakos gimdymui bei maitinimui.

  • Ilgas pooperacinis laikotarpis.

Dažniausiai praėjus savaitei-dviems žmogus pilnai grįžta į įprastas gyvenimo vėžes. Taigi, tai puikus pasirinkimas ne tik Lietuvos gyventojams, tačiau ir emigrantams, kurie nori atvykti, greitai atlikti visus tyrimus ir išsioperuoti.

www.gastroklinika.lt. teikiamos nemokamos konsultacijos skrandžio mažinimo klausimais, tad keiskite savo gyvenimą šiandien!