Nuolatinio alkio priežastys ir kaip su jomis kovoti?

Kai kurie iš namų negali išeiti kelis kartus nepatikrinę, ar lygintuvas tikrai išjungtas, o kiti – be paskutinio užkandžio, kuris galbūt ir labai skanus, tačiau trukdo svorio metimui. Jeigu esate vienas tų žmonių, kuris užkandžiauja labai dažnai, kadangi alkio jausmas nepalieka – tokiu atveju šis straipsnis kaip tik Jums.

Aptarsiu kelias priežastis, kurios dažniausiai sukelia niekada nesumažėjančio alkio jausmą.

Netinkami angliavandeniai.

Angliavandeniai tikrai nėra toks blogas dalykas, kaip daugelis galvoja. Svarbiausia rinktis sveikus, kurie ilgai virškinami, kadangi greitieji ne tik nėra tokie sveiki (tai dažniausiai dirbtinio cukraus turintys gaminiai), tačiau taip pat ir prisideda prie greitesnio alkio jausmo.

Jeigu labai dažnai valgote makaronų patiekalus, picą, šokoladą, baltą duoną ir panašiai – tokiu atveju renkatės produktus, kurie ne tik turi mažai naudingų medžiagų, tačiau taip pat ir prisideda prie greitesnio alkio pajautimo.

Štai daržovės – daug geresnis pasirinkimas. Nuo jų jausitės sotus ilgesnį laiko tarpą, galiausiai, jose labai daug žmogui naudingų medžiagų.

Valgymas tampa nuolatiniu užkandžiavimu.

Blogai, kai nevalgote trijų pagrindinių patiekalų, kuriuos per parą rekomenduoja dietologai bei mitybos specialistai. Tokiu atveju bandydami sumažinti alkį daugelis užkandžiauja ir smulkūs patiekalai tampa pagrindiniu maistu. Koks to rezultatas? Nuolatos juntamas alkis ir tuo pačiu papildomai priaugti kilogramai.

Galiausiai, siūlau nevalgyti net ir žiūrint TV arba naršant telefone. Susikoncentruokite ties valgymo procesu, padarykite iš to malonumą.

Norite gerti, o ne valgyti.

Laba dažnai persivalgo ir tuo pačiu nuolatos valgo tie, kurie per parą suvartoja per mažai vandens. Taisyklė – du litrai per dieną tikrai tinka ne visiems, tačiau daugeliui. Geriausia pasitarti su savo šeimos gydytoju, kuris nustatys normas. Taigi, gerkite kuo daugiau vandens ir alkio jausmas bus mažesnis.

Streso įtaka organizmui.

Tikrai ne visi žino, kad stresas skatina didesnį alkio jausmą. Deja, dažniausiai į skrandį patenka po ranka pakliūvę daug cukraus turintys užkandžiai, kurie ne tik nedailina kūno linijų, tačiau taip pat ir blogina sveikatą. Stenkitės ne tik mažiau stresuoti, tačiau ir daugiau miegoti, kadangi per mažas miego kiekis taip pat didina apetitą.

Kalorijos – tik vienas iš svorio metimo būdų.

Kai kurie žmonės labai atidžiai skaičiuoja kalorijas. Kodėl? Siekia suvartoti kuo mažiau, kad svoris greičiau kristų. Visgi, svarbiausia yra ne tik kalorijos, tačiau suvartojamų patiekalų maistingumas. Kuo daugiau naudingų medžiagų, baltymų – tuo žmogus bus sotesnis, tad suvalgys mažiau.

Greitas valgymas.

Dar viena intensyvaus alkio priežastis gali būti labai greitas valgymas. Ne veltui sakoma, kad dažniausiai pavalgius reikia palaukti bent jau 20 minučių, kol ateis sotumo jausmas. Valgykite lėtai, ramiai. Taip organizmas pajus procesą ir norėsis valgyti mažiau.

 Praleidžiate valgymus.

Kaip jau minėjau – blogai, kai yra praleidžiami pagrindiniai dienos valgiai arba kuris nors iš jų. Tuomet dažniausiai daugiau užkandžiaujama, kadangi žmogus jaučiasi alkanas. Atsiminkite, kad blogiausias svorio metimo būdas – nustojimas valgyti.