Ruošiamės rudeniui: kaip stiprinti organizmą?

Ar reikia paruošti savo organizmą rudeniui, kuris dažniausiai yra ne toks dosnus vaisiais bei daržovėmis kaip kad vasara arba pavasaris? Sunku atsakyti. Sveikai maitintis reikia visus metus. Tik tokiu atveju Jūsų organizmas bus dėkingas, pavyks išlaikyti gražias kūno linijas, visada turėsite energijos.

Ir nors vasaros metu daugelis mūsų papildo organizmus vitaminais bei mineralais, visgi, tinkamai paruošti organizmą rudeniui ir tuo pačiu puoselėti jį geltono metų laiku metu – naudinga.

Apačioje – keli patarimai Jums.

Šilto maisto poreikis

Jeigu vasaros metu daugelis mūsų įpratę valgyti šaltą maistą, kuris labai dažnai pateikiamas užkandžių pavidalu, tai rudeniui atėjus daugeliui vis labiau norisi šilto maisto, kuris tuo pačiu padeda organizmui aktyviau deginti kalorijas. Atėjus rudeniui tikrai verta savo kūną palepinti šiltu maistu. Tačiau ne karštu, kadangi tai žalinga skrandžiui. Taip pat venkite labai sunkaus maisto. Taip, vėsiuoju metų laiku labai dažnai norisi sunkesnių patiekalų, tačiau saikas yra būtinas. Galiausiai, ruduo tik pasiruošimas prieš tai, kas mūsų laukia žiemą.

Grįžimas prie pusryčių

Ne tik vaikai, tačiau dažnai ir suaugusieji dėl smagių vasaros dienų pamiršta valgyti pusryčius. Arba jų nenori. Vaikai dažniausiai dėl to, kad nereikia į mokyklą. O suaugusieji dėl to, kad labai ilgai vakaroja ir tiesiog rytais nesinori valgyti. Ruduo yra geriausias metas vėl grįžti prie pusryčių, kurie Jūsų organizmui tikrai reikalingi.

Žinoma, nėra būtini, kiekvienas žmogus geriausiai pažįsta savo kūną. Visgi, esu tikras, kad išmokus tinkamai maitintis – pusryčiai taps Jūsų ryto ritualo dalimi.

Daugiau buvimo lauke

Jeigu vasaromis mūsų labai daug laiko praleidžia lauke, tai rudeniui atėjus dažniausiai vėl grįžtama į namus. Tai nėra gerai, kadangi grynas oras reikalingas visiems. Siūlau jums pradėti pietauti lauke. Bet kokiu oru. Jeigu lyja – reikalinga pastogė, kuri leis išvengti vandens, tačiau pajusite malonų lauko kvapą, kuris papildys patiekalų skonį.

Galiausiai, nepamirškite ir D vitamino atsargų. Daugeliui atrodo, kad jos organizme kaupiasi tik vasaros metu, tačiau tai nėra tiesa. Visus metus saulė mus lepina D vitaminu, tad reikia priimti jos naudą.

Kaulų stiprinimas

Rudens bei žiemos metu reikia daugiau dėmesio skirti savo kaulams. Jiems geriausiai padeda K2 vitaminas, kurį galima rasti: brokoliuose, špinatuose, petražolėse, briuseliniuose kopūstuose, net ir mėsoje. Svarbiausia, žinoma, gera mityba, kuri apima labai skirtingų ingredientų vartojimą. Tačiau būtent daržovėms reikia daugiausia dėmesio skirti ir tuo pačiu pagalvoti – kokią naudą iš jų gaunate. Tai padės kur kas paprasčiau laikytis mitybos režimo ne tik pagal valandas, tačiau ir gaunamas medžiagas.

Nepamirškite obuolių

Nors rudens metu vaisių bei daržovių pasiūla daržuose yra mažesnė, tačiau dažnai pamirštamas lietuviškas lobis, kuris tikrai turi labai daug naudos Jūs kūnui. Nepamirškite obuolių, kuriuose yra labai daug geležies. Daugelis renkasi mėsą, kadangi galvoja, jog ji gali padėti atkurti geležies stygių. O visa paslaptis yra špinatuose ir obuoliuose, kurie tikrai nudžiugins ne tik organizmą, nes turėsite daugiau jėgų, tačiau taip pat ir skonio receptorius.