Koks kūno svoris yra per didelis?

Šiais laikais kūno kultas pastatytas ant pjede stalo. Anksčiau buvo garbinamas jaunas kūnas, šiuo metu – lieknas kūnas, kadangi tokį gali turėti visi nepriklausomai nuo savo amžiaus. Tiesa, ir nors senatvėje metabolizmas sulėtėja, tačiau saikingai valgant ir aktyviai gyvenant išlaikyti nuostabias kūno formas net ir tada, kai Jums yra 60 metų – tikrai įmanoma.

Tačiau ar verta?

Gražus kūnas reikalingas tiems, kurie jo pagalba užsidirba. Visiems kitiems yra būtinas – sveikas kūnas. Pasaulinė Sveikatos Organizacija kūno svorį taip pat įstato į sveiko organizmo ribas. Nuolatos akcetuojamas mums visiems puikiai žinomas KMI (kūno masės indeksas), kuris gaunamas įvertinus žmogaus ūgį bei svorį.

KMI formulė – kūno masė kilogramais padalijama iš ūgio, kuris yra išreikštas kvadratu.

 

 

 

 

KMI formos ir patologijas:

Norime pabrėžti, kad organizmui per didelis lieknumas žalingas lygiai tai pat kaip ir per didelis svoris.

Neskubėkite skaičiuoti – palengvinsime savo KMI įvertinimą. Apačioje pateiktoje lentelėje galite matyti ūgį ir svorio variacijas, kurios padės įvertinti, ar sveriate tiek, kiek reikia pagal Jūsų ūgį.

 

Jeigu šiuo metu metate svorį ir tuo pačiu sportuojate – tokiu atveju norime atkreipti dėmesį, kad sportuojantiems asmenims KMI nėra toks svarbus, kadangi jų tikslas dažniausiai auginti masę. Ši lentelė labiausiai pasitarnauja tiems, kurie neskiria savo gyvenimo sportui. Metantys svorį taip pat turėtų ne tik žiūrėti ką rodo svarstyklės, tačiau taip pat ir matuoti apimtis. Daugiausia dėmesio reikia skirti liemens apimčiai, kadangi kai ji yra labai didelė – dažnai kyla širdies bei kraujagyslių ligos. Medicina atskleidžia, kad į pavojaus ribą patenka tie, kurių pilvo apimtis yra didesnė nei 102 cm nepriklausomai nuo ūgio. Statistiškai brėžiama, kad normali ir vidutinė moters pilvo apimtis siekia apie 90 cm.

Žinoma, tai nereiškia, kad kuo mažiau sveriate ir kuo mažesnės Jūsų apimtys – tuo sveikesnis esate ir ilgiau gyvensite. Žmogaus kūnas reaguoja į visus aplink mus esančius dirgiklius, tad svoris tikrai nėra vienintelis. Visgi, kuomet jau esate „viršsvorio“ lygmenyje – būtina bandyti numesti svorio ir sumažinti kūno apimtis.

Skrandžio mažinimo operacijos rekomenduojamos asmenims, kurių KMI yra didesnis nei 35.

Jeigu norite gauti daugiau atsakymų ir info  apie skrandžio mažinimą – prašome registruotis konsultacijai +37069943431.