Ruošiamės skrandžio mažinimo operacijai: atmintinė

Kiekvienam pacientui skiriame užtektinai dėmesio. Tiek, kiek reikia, kad jis suprastų, jog operacija yra gana paprasta ir padės sėkmingai susimažinus skrandį pradėti naują gyvenimą.

Prieš operaciją svarbu atsiminti kelias paprastas taisykles. Jeigu kyla klausimų – būtinai pasitarkite su chirurgu. Atsakysime į visus klausimus, pateiksime rekomendacijas bei padėsime tiek fiziškai, tiek psichologiškai pasiruošti kūno korekcijoms.

Atvykstant į operacijos vietą svarbu su savimi turėti pasą arba asmens tapatybės kortelės originalą.

Iki operacijos atliekami kraujo bei kiti tyrimai. Tyrimai dažniausiai atliekami 10 dienų iki numatytos operacijos dienos.

Jeigu sergate kokiomis nors lėtinėmis ligomis, jeigu turite alergijų, širdies sutrikimų bei kitų ligų dėl kurių vartojate arba nevartojate vaistus – bet kuriuo atveju būtina apie tai pranešti chirurgui.

Aptarkite medikamentus, kuriuos vartojate.

Jeigu vartojate medikamentus, kurie yra skirti kraujospūdžio mažinimui, tokiu atveju juos išgerti rekomenduojame laikotarpyje ne mažiau nei dvi valandas iki operacijos. Vaisus užgerkite labai mažu vandens kiekiu (50 – 100 ml).

Dvi savaites iki numatytos operacijos dienos negalima gerti aspirino. Taip pat tuo pačiu laikotarpiu negalima gerti medikamentų, kurių sudėtyje yra aspirino. Dėl vaistų sudėties visada galite pasitarti su vaistininku.

10 valandų iki operacijos rekomenduojama nerūkyti.

24 valandas iki operacijos rekomenduojama nevartoti alkoholinių gėrimų.

8-10 valandų iki operacijos negalima valgyti ir gerti bet kokių skysčių.

Dieną prieš operaciją, išvakarėse, valgykite labai lengvą vakarienę.

Jeigu vartojate kraują skystinančius vaistus – tokiu atveju būtinai apie tai reikia informuoti chirurgą. Rekomenduojame dvi savaites iki operacijos nevartoti šių medikamentų.

Operacijos išvakarėse arba ryte būtinai nusiprauskite po dušu.

Kartu su savimi turėkite šlepetes, rankšluostį, vienkartines servetėlės, muilą bei kitas higienos priemones, kurios gali užtikrinti, kad būsite pasiruošęs stacionariam laikotarpiui klinikoje.

Taip pat rekomenduojame apgalvoti su kokiais drabužiais važiuosite namo. Siūlome rinktis kuo lengvesnius, kuo mažiau aptempiančius drabužius.

Kartu su savimi turėkite tuos vaistus, kuriuos vartojate kiekvieną dieną arba dažnai nuo tam tikros problemos. Tiek prieš operaciją tiek po jos – norint gerti būtinai pasikonsultuokite su chirurgu, kuris kiekvienu atveju pateiks individualias rekomendacijas.

Operacijos dieną rekomenduojame visiškai nesidažyti, nenaudoti jokios dekoratyvinės kosmetikos. Nors būt nusilakavus nagus galima, visgi, rekomenduojame nesilakuoti. Taip pat nusiimkite priauginamus nagus.

Jeigu dėl tam tikrų priežasčių nebegalėsite dalyvauti operacijoje, kuo anksčiau tai sužinoję – informuokite chirurgą bei personalą, kadangi operacijai pradedama ruoštis iš anksčiu.

Pasirūpinkite atsakingais žmonėmis, kurie jus pasiims po operacijos ir parveš namo. Pačiam to daryti negalima.

Jeigu turite daugiau klausimų arba Jums kyla kokie nors neaiškumai – būtinai susisekite su chirurgu ir gausite atsakymus į visus Jums aktualius klausimus.