Mitai apie skrandžio mažinimo operaciją

Daugeliui žmonių maistas yra svarbi gyvenimo dalis. Tiksliau galima būtų sakyti – būtina. Tačiau kol vieni valgo, kad gyventų, kiti – gyvena, kad valgytų. Sumažinti potraukį maistui tikrai įmanoma. Svarbiausia -ryžtis. Vienas geriausių būdų – skrandžio mažinimo operacijos. Galimybės plečiasi, kinta ir tobulėja, tad šiuo metu profesionalios operacijos padeda pasiekti ilgalaikius ir gyvenimo kokybės visiškai nesumenkinančius rezultatus.

Kol vieni džiaugiasi pakeitę gyvenimą, tuo tarpu kiti vis dar dėliojasi pliusus ir minusus. Jūsų dėmesiui – dažniausiai pasitaikantys mitai apie skrandžio mažinimo operacijas, kuriuos suvokus ir supratus pagaliau išdrįsite savo gyvenimą padaryti geresniu.

# 1 mitas – po operacijos reikės laikytis griežtos dietos.

Tai didžiausias ir dažniausiai kartojamas mitas. Visiškai natūralu, kad didelėmis porcijomis bei skaniai valgyti pratę žmonės bijo, kad likusį gyvenimą teks apsiriboti košėmis. Geriausias įrodymas, kad Jūsų mitybą pasveikus nebus labai griežta – operaciją patyrusių žmonių patirtys. Žinoma, pačioje pradžioje Jūsų mityboje bus daug skysto maisto, tačiau vėliau galėsite valgyti ir duoną bei mėsą. Žinoma, tik mažesnėmis porcijomis. Tačiau tiek Jums puikiai užteks, jausitės sotus.

# 2 mitas – susidursite su plaukų slinkimo problema.

Plaukai dažniausiai slenka tada, kai žmogui trūksta tam tikrų medžiagų, kai jo organizmas yra nualintas. Jeigu laikysitės rekomenduojamų maisto produktų bei kiekių, jeigu ilsėsitės, judėsite – tokiu atveju su šia problema susidurti neteks. Priešingai, saikingai valgant dažniausiai plaukų būklė pagerėja.

# 3 mitas – didelis odos perteklius.

Šioje vietoje stebuklo nebus, tačiau susitvarkyti su didelio odos pertekliumi tikrai įmanoma. Pirmiausia, kai jau sveikata leis ir būsite numetęs reikalingą kiekį svorio – galima bus pradėti aktyviau judėti. Nereikia skubiai užsirašyti į sporto salę. Ilgi ir greiti pasivaikščiojimai – puikus sportas. Taip pat odos stangrumui gerinti rekomenduojame naudoti kokosų bei kitus aliejus, galiausiai, visada galima chirurginiu būdu pašalinti odos perteklių.

# 4 mitas – po operacijos susidursite su psichologinėmis problemomis.

Negalima nuneigti, kad žmonės labai skirtingai reaguoja į savo kūno pokyčius. O kad reaguoja – tikrai. Kol vieni atranda naują gyvenimo džiaugsmą, daugiau juda, susiranda naujų draugų, kadangi atsiranda jėgų lankytis įvairiuose užsiėmimuose, tuo tarpu kiti ilgisi maisto ir dienas leidžia sėdėdami namuose. Čia jau viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Svarbiausia atsiminti, kad operacija yra didelis žingsnis. Visa kita tai tik smulkmenos, kuriomis tikslingai judant pagerinsite savo gyvenimo kokybę.

# 5 mitas – po operacijos sveikai maitintis tampa brangu.

Mėsa, žuvis ir daržovės nėra brangios. Svarbiausia, kad po operacijos valgysite kur kas mažesniais kiekiais, tad tai ką anksčiau suvalgydavote per dieną – po operacijos tokio pat maisto kiekio gali užtekti kelioms dienoms. Akivaizdu, kad ne tik kad neišlesite daugiau, tačiau ir sutaupysite. Verta sutaupytus pinigus skirti sveikesniam ir ekologiškam maistui.

# 6 mitas – pooperacinis laikotarpis labai sunkus.

Po kiekvienos operacijos reikia laiko, kol organizmas atsigaus. Ir jokio skirtumo, kokia operacija jums bus atlikta. Laikykitės gydytojo rekomendacijų, vartokite reikalingus vitaminus kuo daugiau šypsokitės ir supraskite, kad nuo šiol Jūsų gyvenimas bus sveikesnis, o daugeliu atveju taip pat ir laimingesnis.

# 7 mitas – skrandžio mažinimo operacija tik sumažins svorį.

Mažesnis kūno svoris neatsiejamas ir nuo daugelio kitų problemų sprendimo. Išties, galbūt į mus nesikreiptų tiek daug žmonių, jeigu jie nesusirūpintų savo sveikata. Per didelis svoris neatsiejamas nuo širdies bei kraujagyslių ligų, nuo diabeto, didėja ir vėžio rizika. Po operacijos diabetas lieka tik kaip nemalonus atsiminimas. Daugelis teigia, kad nebereikia kasdien gerti vaistų nuo rūgštingumo. Akivaizdu, kad skrandžio mažinimas tai ne tik dailesnės kūno linijos. Svarbiausia, kad tai kur kas sveikesnis kūnas.

Jeigu norite daugiau sužinoti apie operaciją bei galimybes – prašome susisiekite asmeniškai. Įvertinsime Jūsų sveikatą bei atsakysite į visus iškilusius klausimus.

Būkite sveikesni bei laimingesni.